• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement voor Europese start: "Geen ploeg waar je zomaar over loopt"

  Philippe Clement

  Blijft Philippe Clement lachen de komende weken?

  Nog voor de Jupiler Pro League vrijdag van start gaat, mag Racing Genk als eerste Belgische ploeg de spits van het nieuwe seizoen afbijten. In de 2e voorronde van de Europa League is Fola Esch uit Luxemburg de tegenstander.

  "Fola Esch zou geen probleem mogen zijn", opent Philippe Clement, waarna hij wel een waarschuwing toevoegt: "2 jaar geleden haalde Genk de kwartfinales in Europa, maar in de voorronde had het toen wel penalty's nodig tegen Podgorica. Je moet respect hebben voor alle tegenstanders. Dit is geen ploeg waar je zomaar overheen loopt."

   

  "Fola is een ploeg die voetballend goed is, dankzij een coach met een duidelijk idee. Het is ook een blok, maar het is belangrijk dat wij de sleutel vinden om het slot open te krijgen. We moeten hen ons ritme opleggen en niet meegaan in het hunne. Dan kunnen we in de thuismatch al het verschil maken."

   

  Op de vraag of Clement morgen al met zijn sterkste elftal zal aantreden, antwoordt hij ontwijkend. "Ik heb geen sterkste elftal. Er zijn meer dan 11 spelers die daarvoor in aanmerking komen. Ik zal sowieso niet morgen en zondag (op Lokeren) met dezelfde ploeg spelen."

  "Zelfs onze Fin verteert de hitte goed"

  België stevent af op een hittegolf, maar Philippe Clement denkt niet dat dat een rol zal spelen. "Ik heb nog geen geklaag gehoord. Ik heb mijn trainingsschema ook niet hoeven aan te passen. Er moet uiteraard meer gedronken worden, maar iedereen verteert het goed. Niet alleen onze Zuid-Amerikanen en Spanjaarden, maar ook onze Fin. Die dingen spelen zich ook meer af in je hoofd dan in je lichaam."