• home
 • video
 • pas verschenen

  Dauwens blijft boven EK-limiet, verspringer Campener heeft ticket wel beet

  Axelle Dauwens

  Dauwens haalde de EK-limiet niet op de LEAP-meeting in Loughborough.

  Axelle Dauwens is er op de LEAP-meeting in Loughborough niet in geslaagd om onder de EK-limiet te blijven op de 400 meter horden. Verspringer Corentin Campener verzekerde zich wel van een ticket voor het EK in Berlijn.

  Hordeloopster Axelle Dauwens is op de LEAP-meeting als zevende, en dus als laatste, geëindigd op de 400 meter horden. Met een tijd van 58"62 bleef ze ruim boven de limiet (56"69) die een ticket voor het EK oplevert. De tijd begint stilaan te dringen, want 30 juli is de deadline voor het bemachtigen van een ticket voor het EK in Berlijn.

   

  De 27-jarige Corentin Campener heeft zich wel kunnen plaatsen. Met 7,98 meter sprong hij drie centimeter verder dan de EK-limiet (7,95 meter). Campener scherpte ook zijn persoonlijke record met vier centimeter aan.