• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern München haalt duurste speler uit MLS-geschiedenis binnen

  Bayern München heeft zich versterkt met Alphonso Davies. De Duitse club zou tussen de 12 en 15 miljoen betalen om de speler van Vancouver binnen te halen. Bayern-coach Kovac reageert: "Met zo'n talent ben je verplicht daar flink voor te betalen".

  Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bevestigde  het nieuws over de transfer woensdag in Philadelphia. Zijn ploeg bereidt daar het nieuwe seizoen voor. Het hoge bedrag dat de club wil betalen voor het Canadese toptalent maakt hem de duurste speler ooit in de Noord-Amerikaanse competitie. 

   

  "Hij is een jongen met een grote toekomst voor zich. Als een talent met die zwierigheid en technische kwaliteiten internationaal zo begeerd wordt, dan ben je verplicht daar flink voor te betalen", legt Bayern-coach Niko Kovac uit.

   

  De piepjonge Davies, hij moet nog 18 jaar worden, scoorde al 3 keer in 6 interlands. De linksbuiten van Vancouver blijft nog zeker tot eind oktober bij zijn oude club. Pas wanneer de play-offs in de MLS afgelopen zijn, ten laatste half december, maakt hij zijn overstap naar Bayern.