• home
  • video
  • pas verschenen

    Ajax staat stap dichter bij duel tegen Standard voor plaats in CL

    Ajax heeft de eerste confrontatie met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League gewonnen. In Amsterdam werd het 2-0. Wie doorstoot naar de derde voorronde ontmoet daarin Standard.

    Ajax stond zo vroeg op het seizoen meteen voor een bijzonder belangrijk duel. De Amsterdammers toonden al hun ambities voor dit seizoen door onder meer Dusan Tadic en Daley Blind vanuit de Premier League terug naar Nederland te brengen.

    Tegen Sturm Graz begonnen de twee nieuwkomers wel op de bank. Het was Ziyech die zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij scoorde na 15 minuten de 1-0. Daarna deed Ajax zichzelf te kort door voor de rust niet meer te scoren. Dat lukte wel na de rust. Schöne zette in twee tijden een penalty om. Sturm Graz mocht blij zijn dat de score daarna niet verder opliep.