• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanendert over valpartijen: "Signalisatie in deze Tour is 0"

  Jelle Vanendert kon zich voor het eerst in deze Tour eens tonen in een ontsnapping. Na de rit deelde hij en passant ook nog een sneer uit naar de organisatie.

  Vanendert: "Blijven proberen"

  Jelle Vanendert klaagde de voorbije dagen over slechte benen, maar toch kon hij vandaag meeglippen in de vlucht van de dag. "Ik had deze keer gelukkig wel vrij goeie benen. Nog niet super super, want dan had ik kunnen meedoen voor de ereplaatsen. Maar we blijven het proberen."

   

  Vanendert vindt het wel opvallend dat zowel Gilbert als Yates ten val kwamen in de afdaling. Maar het verrast hem niet. "Ik vind de signalisatie in deze Tour 0. Dat is een verwijt naar de organisatie."

   

  "Het is moeilijk in te schatten hoe de bochten lopen. 4 bochten gaan goed en dan is er plots een haarspeldbocht. Het is vervelend als je risico's wil nemen voor de zege."

  Van Avermaet: "Dit gaat mijn petje te boven"

  Bijna tegen beter weten in kocht Greg Van Avermaet opnieuw een ticketje voor de vlucht. "Je wist dat de ontsnapping voorop zou blijven. We hadden met ook nog Caruso en Van Garderen de juiste mannen mee van de ploeg. Ikzelf kon niet meer dan aanklampen. Dit soort etappes gaat mijn petje te boven. Maar we blijven het proberen."