• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI roept Brailsford tot de orde: "Toon respect voor wielerfans"

  UCI-voorzitter Lappartient is niet opgezet met de uitspraken van Brailsford.

  "Boegeroep en spugen zijn een typisch Frans dingetje" vertelde Sky-manager Dave Brailsford maandag op de rustdag. Die uitspraak is in het verkeerde keelgat geschoten bij UCI-voorzitter David Lappartient. Hij heeft Sky opgeroepen de Franse fans niet langer te beledigen. "Brailsford gooit olie op het vuur."

  Team Sky krijgt het hard te verduren in Frankrijk. Chris Froome en geletruidrager Geraint Thomas worden net als hun ploegmaats bespuwd en uitgejouwd en ook voor de werknemers van Sky is het geen pretje om in de Tour te werken. 

   

  Dave Brailsford was tijdens de rustdag niet mals voor de Franse wielerfans. De manager van Sky kon het niet laten om er toch even op te wijzen dat Italiaanse en Spaanse fans zich beter gedroegen en het negatieve gedrag blijkbaar iets typisch Frans is. 

   

  UCI-voorzitter David Lappartient vindt dat een verkeerd signaal. "In de eerste plaats zijn het niet allemaal Franse supporters langs de weg, maar mensen uit alle windstreken. Ik denk dat het niet gezond is één nationaliteit de schuld te geven."

   

  "Iedereen probeert de gemoederen te bedaren en ervoor te zorgen dat alle renners gerespecteerd worden. En net dan gooit Brailsford olie op het vuur. Je beledigt toch geen wielerfans als je baas bent van een wielerteam? Je moet hen respecteren."

  Ik denk dat het niet gezond is één nationaliteit de schuld te geven.  Bovendien gooit Brailsford olie op het vuur, nu iedereen de gemoederen wil bedaren.

  David Lappartient