• home
 • video
 • pas verschenen

  Cannaerts en Helsen bevoorraden de Belgen: "Lampaert heeft niks gekregen"

  0 / 0

  Comedians Bart Cannaerts en Wim Helsen trokken naar de Tour met maar één doel voor ogen: de Belgische renners bevoorraden en entertainen op weg naar de volgende bergtop.  Dat leverde deze leuke beelden op.

  "Hey, mijn colaatje!" "Lampaert heeft niets gekregen"

  De twee gasten van Vive Le Vélo hadden aan enkele Belgische renners bij de start beloofd dat ze hen tijdens de rit een blikje Cola zouden toestoppen. Geen eenvoudige taak, zo zou blijken.

   

  Na enige tijd wachten hadden ze Thomas De Gendt en Yves Lampaert gespot in een volgend peloton. Wim Helsen gaf netjes zijn blikje frisdrank aan Thomas De Gendt. Missie volbracht. 

   

  Maar voor Bart Cannaerts liep het echter niet zoals verwacht: "Ik dacht, ik focus mij op de Belgische trui. Maar dan blijkt dat Oliver Naesen vlak voor Lampaert reed. En die gritste het blikje uit mijn handen. Waardoor Lampaert naar zijn drankje kon fluiten."

   

  "Hey, mijn Colaatje!", hoorde ik hem roepen.

  Cannaerts zingt voor Vanmarcke: "Schuddebol maar mee"

  Sep Vanmarcke had dan weer een andere wens.  Hij wilde graag het liedje "Schuddelbol maar mee" van Kaatje horen.

   

  Helsen: "Maar die reed het snelste van allemaal. Dat was zot."

   

  Cannaerts: "Die had al 100 kilometer geklommen en ik kon amper 15 meter naast hem meelopen. Toen kon ik niet meer en was het bobijntje al op."

  Wim Helsen: "Ik hoop dat het nog gaat regenen"

  Wim Helsen was een tevreden man, maar één detail ontbrak nog.  "Weet je wat de dag echt helemaal zou afmaken? Regen. Dan heb ik deze poncho niet voor niets gekocht."