• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ik voelde iets branden in mijn ogen en mijn neus"

  Met deze hindernis had Froome wellicht geen rekening gehouden.

  Pepperspray in hun ogen, dat hadden Chris Froome en Geraint Thomas nog niet meegemaakt in de Tour.  De Franse politie moest de spray vandaag inzetten om betogende boeren uiteen te drijven, maar ook enkele renners kregen het goedje in hun ogen. "Gelukkig duurde het effect niet zo lang", zei Chris Froome.

  Na de chaos met rookbommen en opdringerige supporters op Alpe d'Huez waren het vandaag dus protesterende boeren die de renners het leven zuur maakten in de Tour. Al vroeg in de 16e rit naar Bagnères-de-Luchon zorgden zij voor ophef met een wegblokkade van strobalen.

   

  De politie gebruikte pepperspray om de boeren weg te jagen, maar enkele renners kregen de nevel van de spray dus ook in hun ogen. Ook viervoudig Tour-winnnaar Chris Froome was bij de ongelukkigen en kreeg een behandeling met oogdruppels. De wedstijd werd ruim een kwartier stilgelegd  om de renners te laten verzorgen.

   

  Froome had naar eigen zeggen niet al te veel last van de pepperspray. "Ik goot gewoon wat water op mijn gezicht en in mijn ogen. Ik voelde iets branden in mijn keel en neus, mijn ogen brandden ook nadien. Gelukkig duurde het effect niet lang. We waren wel blij dat de wedstrijd even geneutraliseerd werd."

   

  Ook voor geletruidrager Geraint Thomas viel het allemaal wel mee. "Ik had geluk dat het geen al te grote impact op mij had. Ik voelde een tinteling in mijn keel, maar ik kon het wegspoelen met water."

  Ook Geraint Thomas kreeg het goedje in zijn ogen.