• home
 • video
 • pas verschenen

  Croonen: "Europees voetbal is prioriteit voor Genk, dan kijken naar competitie en beker"

  Racing Genk is de eerste Belgische club die dit seizoen officieel in actie komt. Het duel in de tweede voorronde van de Europa League wordt meteen een belangrijke confrontatie, want voor Genk is Europees voetbal een prioriteit.

  Voor de start van vorig seizoen werd in Genk openlijk de ambitie uitgesproken om de top 3 te halen in de competitie. Dit jaar is voorzitter Peter Croonen bewust voorzichtiger. 

   

  "Vorig jaar was er geen Europees voetbal, nu wel. Hoe dan ook is dat een extra belasting. In augustus is ons programma heel zwaar.  Daar betaal je vroeg of laat een prijs voor."

   

  "Europa is een podium waar we willen uitblinken, maar dan moeten we wel door de voorrondes geraken. Zeker in de laatste voorronde kunnen we een moeilijke tegenstander treffen.  Maar als Genk de poules haalt, hebben we een traditie om het daar goed te doen."

   

  Donderdag wordt meteen een belangrijke ontmoeting voor Genk. Het ontvangt Fola Esch uit Luxemburg in de tweede voorronde van de Europa League. "Europees voetbal is een absolute prioriteit. Daarna zien we wel hoe we dat combineren met de competitie en de beker. "

  De Condé: "Denk niet dat Pozuelo vertrekt"

  In principe is de kern van Racing Genk rond. Technisch directeur Dimitri de Condé verwacht enkel nog nieuwkomers als er sterkhouders vertrekken. "Ik zeg al een aantal jaar dat het spijtig is dat de transfermarkt niet sluit wanneer onze competitie begint., want dat is vervelend."

   

  "Mijn belangrijkste job in augustus wordt uitgaande transfers. Jongens die weinig
  speelminuten krijgen ergens onderbrengen. Als er nog een sterkhouder vertrekt, moeten we misschien anticiperen."

   

  Vooral Alejandro Pozuelo lijkt in aanmerking te komen voor dat scenario. "Het is moeilijk om in te schatten. Als hij een sportieve aanbieding krijgt om van te duizelen, vertrekt hij misschien. Qatar? Zeg nooit nooit, maar ik denk dat hij dat niet doet."

   

  "Dit jaar zien we voorloig alleen een lachende Pozuelo, die een leidersrol opneemt. Als er vandaag een geïnteresseerde club komt, denk ik niet dat hij zomaar vertrekt. Hij is heel gelukkig bij Genk op dit moment." 

  "Schrijvers in ander shirt zien, zal pijn doen"

  Racing Genk zag Thomas Buffel, Omar Colley en Siebe Schrijvers verkassen. Vooral dat laatste vertrek zal pijn doen bij de fans: jong en van eigen bodem. "Siebe heeft veel talent. Hij is jong in de A-kern gekomen en door allerlei redenen geblokkeerd in zijn ontwikkeling."

   

  "Na terugkeer uit Waasland-Bevern is hij gebotst op een heel sterke Pozuelo, dat was frustrered voor hem. Hij heeft dan beslist om het ergens anders te proberen. Ik wens hem alle succes."

   

  "We hebben geduld gevraagd aan Siebe en kunnen Pozuelo niet opeens aan de kant schuiven. Maar de Spanjaard gaat hier geen 5 seizoenen meer spelen. Dus Siebe had hem kunnen opvolgen.  Ik begrijp wel dat zo een jongen op een moment een klik maakt. Ik wens hem veel succes bij Club Brugge. Het zal pijn doen om hem in een ander shirt te zien spelen, maar dat hoort bij voetbal."