• home
 • video
 • pas verschenen

  Bruyneel provoceert: "Dumoulin kan Tour winnen, maar dan moet hij naar ander team"

  Tom Dumoulin staat op enkele dagen van Parijs nog in kansrijke positie, maar volgens Johan Bruyneel wordt dit zijn jaar nog niet. En dat ligt vooral aan zijn ploeg.

  Tom Dumoulin is door het forfait van Wilco Kelderman minder goed omringd in de bergen. Volgens Raymond Kerckhoffs schreef er een column over in De Telegraaf ("Ploeg is weer zwakte van Dumoulin"), Johan Bruyneel gooide nog wat meer olie op het vuur op Twitter.

   

  "Dumoulin kan de Tour zeker winnen, maar dan moet hij wel een andere ploeg zoeken. Zijn huidige ploeg (Sunweb) heeft noch de ervaring noch de visie om een kandidaat Tourwinnaar te ondersteunen. Te veel theoretische bla-bla-bla en te weinig wielercultuur en gut feeling."

  Bruyneel bijt ook van zich af naar journalist Zonneveld