• home
 • video
 • pas verschenen

  AS Roma: "Deal met Malcom was rond, we kijken of juridische stappen mogelijk zijn"

  Malcom bij Bordeaux.

  Malcom koos uiteindelijk niet voor Roma maar voor Barcelona.

  AS Roma legt zich niet zomaar neer bij de overstap van Malcom van Bordeaux naar Barcelona. De speler had een dag eerder immers al een akkoord bereikt met AS Roma. Monchi, sportief directeur bij de Italiaanse club, heeft nu tot in de puntjes uitgelegd wat er precies gebeurd is. "Plots werd het een veiling. Daar wilden wij niet aan deelnemen."

  De transfer van Malcom naar Barcelona is op zich niet zo'n groot nieuws, maar toch is de overstap een van de opvallendste transferverhalen van de zomer. De speler van Bordeaux zou immers naar AS Roma verhuizen. Dat nieuws werd door beide clubs bevestigd op Twitter, maar een dag later bleek van een transfer dus helemaal geen sprake.

   

  "Wat er precies gebeurd is, is makkelijk uit te leggen, maar moeilijk om te begrijpen", zei Monchi. "We hadden veel interesse in Malcom en ongeveer een week geleden zijn de onderhandelingen begonnen. Gisteren was er dan een akkoord met de clubs, de speler en zijn makelaar. Malcom zou naar Rome reizen voor medische testen. Zijn vliegtuig vertrok om 9 uur 's avonds."

   

  "Bordeaux wou de deal graag openbaar maken. Ongeveer een uur na die mededeling kwamen er plots berichten over interesse van Barcelona. Plots mocht de speler van Bordeaux niet meer naar Rome komen. Barcelona had een beter bod uitgebracht. Ook al was er dus al een overeenkomst, wij moesten ons bod verhogen als we de speler toch nog wilden."

  Er was nog geen handtekening, maar we hebben veel berichten van de spelersmakelaar en de voorzitter van Bordeaux die bewijzen dat er een overeenkomst was. 

  Monchi, AS Roma

  "Onze voorzitter was gebrand op de speler en verhoogde het bod. Om 11 uur dienden we een officieel document in met het nieuwe bod. Opnieuw zeiden de club en de makelaar dat alles in orde was en dat Malcom vanavond naar Rome zou kunnen reizen."


  "Toch kreeg ik plots weer de vraag om ons bod te verhogen want Barcelona had opnieuw een bod uitgebracht. Het werd een veiling. Daar wilden we niet aan deelnemen. Zo is de deal afgesprongen."


  "Nu bekijken we met de club onze opties. Misschien kunnen we juridische stappen ondernemen. Er was nog geen handtekening, maar we hebben veel berichten van de spelersmakelaar en de voorzitter van Bordeaux die bewijzen dat er een overeenkomst was. Dat moet toch op zijn minst bekeken worden."

  Het statement van AS Roma op Twitter