• home
 • video
 • pas verschenen

  Foto op Instagram leidt tot dopingschorsing voor zwemmer Ryan Lochte

  Ryan Lochte heeft een nieuwe schorsing aan zijn been.

  Ryan Lochte heeft een schorsing van 14 maanden opgelopen, omdat hij gebruik heeft gemaakt van een ongeoorloofd intraveneus infuus. De Amerikaanse zwemmer heeft thuis 6 olympische gouden medailles liggen.

  Ryan Lochte liep wel op een heel bijzondere manier tegen de lamp. Op 24 mei plaatste hij een foto op Instagram van hij en zijn vrouw terwijl ze een infuus met toegestane middelen kregen toegediend.

   

  Maar een atleet mag enkel een infuus krijgen als dat noodzakelijk is bij een ziekenhuisopname of als hij een therapeutische uitzondering heeft aangevraagd. Uit onderzoek bleek ook dat Lochte te veel van de toegestane middelen had gebruikt.

   

  "Een regel is een regel en ik aanvaard dat ik die overtreden heb", zegt Lochte. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 24 mei, maar Lochte mist dus zeker het WK zwemmen van volgend jaar. "Het is te gek voor woorden. Ik was opnieuw in vorm, train elke dag en dan gebeurt dit."

   

  Het is de tweede schorsing voor Lochte in 2 jaar. Hij zat een schorsing van 10 maanden uit na zijn wangedrag tijdens de Olympische Spelen in Rio. Lochte probeerde toen zijn vernielingen in een tankstation goed te praten door te beweren dat hij door een gewapende overvaller beroofd was.

  Zes olympische titels op vier Olympische Spelen

  Ryan Lochte is niet de eerste de beste. De nu 33-jarige Amerikaanse zwemmer behaalde 12 olympische medailles, op de wisselslag en in estafettes. Hij won goud op de 4x200 meter vrije slag op 4 opeenvolgende Olympische Spelen: 2004 in Athene, 2008 in Peking, 2012 in Londen en 2016 in Rio.

   

  Lochte was jarenlang de voornaamste rivaal van Michael Phelps op de wisselslag. Zo staan er ook 18 wereldtitels op zijn naam. Daarnaast is hij ook een beroemdheid in de Verenigde Staten dankzij zijn deelname aan "Dancing with the stars" en zijn huwelijk met het voormalige Playboy-model Kayla Rae Reid.

  De bewuste foto op Instagram