• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Meer dan de 13e plaats zat er echt niet in"

  Stoffel Vandoorne in actie.

  Stoffel Vandoorne reed opnieuw niet in de punten in Duitsland.

  Stoffel Vandoorne profiteerde gisteren in de GP van Duitsland van een tumultueuze slotfase om op te schuiven van de laatste naar de 13e plaats. "We moeten nu een aantal dingen aanpassen, zodat ik in Hongarije opnieuw over een normale auto beschik", zei Vandoorne na de race.

  "Juiste bandenkeuze toen het begon te regenen"

  Vandoorne, die zich met de traagste tijd kwalificeerde, leek tijdens de GP van Duitsland de strijd te moeten staken met mechanische pech, maar hij kreeg zijn bolide toch nog aan de praat. Nadien maakte de Belg dankbaar gebruik van de regenval en de safety car om nog op te schuiven naar de 13e plaats.

   

  "Het was een heel vreemde race", doet Vandoorne zijn verhaal op de website van McLaren. "In het begin reed ik helemaal achteraan, zoals al het hele weekend eigenlijk. Daarna had ik een probleem met de motor. Ik dacht dat onze race erop zat, maar we vonden de juiste instellingen om de motor opnieuw aan de praat te krijgen."

   

  "Ik had minder kracht dan normaal, maar we konden op z'n minst voort racen. Toen het begon te regenen maakten we de juiste bandenkeuze, waardoor we toch nog een paar plaatsen konden goedmaken. Meer dan de dertiende plaats zat er echt niet in."

   

  Vandoorne blijft hoopvol: "Het belangrijkste is dat we nu een aantal dingen aanpassen, zodat ik in Hongarije opnieuw over een normale auto kan beschikken."

  "Ik had minder kracht dan normaal, maar we konden op z'n minst voort racen. Toen het begon te regen maakten we de juiste bandenkeuze, waardoor we toch nog een paar plaatsen konden goedmaken.