• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas: "Kom goed overeen met Froome. Tot nu toe althans..."

  Chris Froome en Geraint Thomas

  De sfeer is nog altijd opperbest bij Sky.

  Ook de persconferentie van Sky op de 2e rustdag stond voor het grootste deel in het teken van de onderlinge rivaliteit tussen Chris Froome en Geraint Thomas.

  Bekijk de persconferentie met Froome en Thomas

  Thomas of Froome? Froome of Thomas? Die vraag beheerste de persconferentie van Sky andermaal, maar werd door de hoofdrolspelers keer op keer professioneel weggekaatst. "Als er een renner van Sky op het hoogste schavotje staat in Parijs zal ik tevreden zijn", zegt Froome.

   

  "We staan nu 1 en 2 en dus is het niet aan ons om aan te vallen", gaat Froome voort. "Het is aan de anderen om tijd op ons goed te maken en ons uit onze comfortzone te halen."

   

  De voorbije dagen wimpelde Thomas elke suggestie van geel in Parijs af, maar nu begint hij toch ook wat te dromen. "Hoe dichter je komt, hoe langer je er wil blijven staan. Maar toch denk ik nog niet aan winnen. Ik bekijk het dag per dag."

   

  Beide mannen herhaalden ook nog eens dat ze elkaar de overwinning gunnen. "We rijden al jaren in hetzelfde team. We hebben nog dicht bij elkaar gewoond en vaak samen getraind. We komen goed  overeen. Tot nu althans...", zegt Thomas met een kwinkslag.