• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard, Gent en Genk kennen Europese tegenstanders in derde voorrondes

  In Nyon is geloot voor de derde voorronde van de Champions League en de Europa League. Standard treft daarin de winnaar van het duel tussen Ajax en Sturm Graz. AA Gent moet naar Polen of Portugal en als Genk de tweede voorronde overleeft, wacht Sjachtjor Soligorsk of Lech Poznan.

  Standard ontloopt Benfica en Dinamo Kiev

  Dankzij de tweede plaats in Play-off I vorig seizoen mag Standard een gooi doen naar deelname aan de Champions League. Het moet daarvoor twee voorrondes afwerken. De eerste opdracht voor de Luikenaars is de derde voorronde.

   

  Standard was geen reekshoofd bij de loting vanmiddag in Nyon. Het treft de winnaar van het duel tussen Ajax en Sturm Graz eerst op Sclessin op 7 of 8 augustus.  De terugmatch is op 14 augustus. Als Standard de voorrondes van de Champions League niet overleeft, wordt het opgevist in de Europa League.

  Gent moet naar Polen of Portugal

  AA Gent speelt in de derde kwalificatieronde van de Europa League tegen Rio Ave uit Portugal of Jagiellonia Bialystok uit Polen.  De heenwedstrijden in de derde voorrondes worden op 9 augustus gespeeld, de returns een week later.

  Racing Genk speelt in een mogelijke derde ronde tegen het Wit-Russische Sjachtjor Soligorsk of het Poolse Lech Poznań. Daarvoor moet Genk wel eerst voorbij Fola Esch uit Luxemburg in de tweede kwalificatieronde. De heenmatch is donderdag in Genk, de terugmatch volgende week.

  Standard maakte van de gelegenheid gebruik zijn 3e outfit te presenteren