• home
 • video
 • pas verschenen

  Spelersmakelaar: "Het niveau in Qatar is echt catastrofaal"

  Edmilson kiest voor de Qatarese oliedollars.

  Edmilson kiest voor de Qatarese oliedollars.

  Heel wat waarnemers hebben de wenkbrauwen stevig gefronst bij de transfer van Junior Edmilson naar de Qatarese club Al Duhail. Spelersmakelaar Nenad Petrovic deed al heel wat zaakjes in het Midden-Oosten en heeft geen hoge pet op van het niveau.

  Volgens Junior Edmilson kreeg hij vanuit Qatar een bod dat hij niet kon weigeren. "Qatar is een exuberant rijke golfstaat. De salarissen hier kunnen niet tippen aan wat ze in Qatar betalen. Bovendien hoef je er geen belastingen te betalen", vertelt Nenad Petrovic aan de RTBF.

   

  "Ik hoop dat Edmilson niet te lang in Qatar blijft, want zijn niveau zal achteruitgaan. Op sportief vlak heeft hij niets te winnen bij een transfer naar Qatar. Het niveau is er echt catastrofaal. Eender welk team uit de Jupiler Pro League zou in Qatar meedoen voor de titel."

   

  "Qatarese clubs mogen maximaal 3 buitenlanders tellen. Daarnaast moeten ze spelers vissen uit de zeer beperkte Qatarese vijver. Dan is het logisch dat de competitie weinig voorstelt."

   

  "Je hebt ook nog het probleem van de hitte. Het kan er verstikkend warm zijn, in april soms meer dan 40 graden. Sommige stadions hebben wel airco, maar toch zijn de omstandigheden niet optimaal."

  Nenad Petrovic

  Nenad Petrovic