• home
 • video
 • pas verschenen

  Sacoor sloeg atletiekwereld met verstomming: "Wordt beter dan Borlées"

  Sacoor werd de eerste Belgische wereldkampioen bij de U20.

  Op het WK atletiek bij de U20 sloeg Jonathan Sacoor de Belgische atletiekwereld met verstomming toen hij het goud veroverde op de 400 meter. Hij verpulverde het Belgische record dat al sinds 1973 in de tabellen stond. "Jonathan wordt beter dan de Borlées", is zijn jeugdtrainer Jean-Marie Bras enthousiast.

  "Als de stress en emoties loskomen, kan ik als een "zot" beginnen lopen"

  Kersvers wereldkampioen Jonathan Sacoor kon maar moeilijk geloven wat hij gepresteerd had. In Sportweekend keek hij nog eens terug naar zijn uitzonderlijke prestatie. "De trainer zegt wel altijd dat hij weet dat ik het kan, maar om zo'n grote vooruitgang te boeken, daar kan je zelf nooit helemaal zeker van zijn", legt Sacoor uit. "Nadien is het dan ook moeilijk om te geloven."

   

  "Het geweldige aan dit soort kampioenschappen is al die stress en emoties die loskomen. Dan kan je echt als een zot beginnen lopen."

   

  Naast zijn individuele carrière werd Sacoor ook lid van de Belgian Tornados. "Als 400 meterloper kan je natuurlijk niet meer vragen dan met de Borlées te lopen. De ervaring die je opdoet, is ongelofelijk", doelt Sacoor op het WK indoor in Birmingham, waar hij samen met de Borlées het brons veroverde op de 4x400 meter.

  Jonathan Sacoor

  Sacoor pronkt op het podium met z'n gouden medaille.

  "Hij wordt beter dan de Borlées, daar ben ik zeker van"

  Jean-Marie Bras, de jeugdtrainer van Sacoor, koos ervoor om hem door te sturen naar Jaques Borlée, die hem onder zijn hoede nam. Bras is alvast enthousiast over het jonge talent. "Ik verwacht een grote toekomst voor hem. Hij wordt beter dan de Borlées, daar ben ik zeker van. Ik denk dat Jaques dat zelf ook wel weet."

   

  Van 7 tot 12 augustus wordt in Berlijn het EK atletiek georganiseerd. Daar zal Sacoor enkel de 4x400m lopen met de Belgian Tornados. Voor de individuele prestaties kijkt hij wel al voorzichtig naar de toekomst. "De Spelen in Tokio, daar ligt waar elke atleet van droomt", gaat de nog maar 18-jarige Sacoor voort. 

   

  "Maar ik weet dat ik me daar niet blind op moet staren. Ik vertrouw erop dat ik er op dat moment wel zal staan", klinkt het.

  De Spelen in Tokio, daar ligt waar elke atleet van droomt, maar ik ga me er niet blind op staren.

  Jonathan Sacoor

  Herbekijk de reportage over de jonge wereldkampioen