• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Niet ontevreden, maar hebben Club zege cadeau gedaan"

  De terugkeer van Michel Preud'homme naar Club Brugge voor de Supercup is in mineur verlopen. Er was de 2-1-nederlaag en bovendien kondigde Edmilson zijn vertrek aan bij Standard.

  "Twee domme tegengoals tijdens black-out voor rust"

  Zeggen dat Preud'homme zijn leukste momenten zondagavond beleefde bij het terugzien van vele oude bekenden voor en na de match is misschien overdreven. De trainer van Standard was zeker niet geheel ontevreden over de prestatie van zijn team tegen de landskampioen.

   

  "Ik ben zo laat hier omdat ik nog veel mensen moest zien", glimlachte Preud'homme na de match. "Dit is als een thuis voor mij, he. Heel tof. Op het veld vond ik ons de eerste 30 minuten heel goed in de organisatie. Club was enkel gevaarlijk met een vrije trap. Zelf deden we wel niet genoeg in balbezit."

   

  "Dan kregen we een black-out van 10 minuten waarin we twee heel domme tegengoals slikken en daarna verliezen we het hoofd. Tijdens de rust hebben we geprobeerd alles opnieuw goed te zetten."

   

  "Behalve de eerste minuten van de tweede helft speelden we een heel goede tweede periode, met kansen op de 2-2.  Ik ben niet ontevreden in het algemeen,
  alleen hebben wij de zege aan Club gegeven."

  "Carcela en Edmilson kunnen het verschil maken"

  Standard opent vrijdag de Belgische competitie thuis tegen AA Gent terwijl er nog bijzonder veel beweegt op de transfermarkt in Luik. "Dat is vervelend, maar voor elke club zo", reageerde Michel Preud'homme. "Ik zie bij Club Brugge spelers rondlopen die trainen, maar niet mogen spelen omdat er misschien nog een transfer volgt (Limbombe en Diaby)."

   

  "Dat is altijd moeilijk voor coaches, maar Club heeft een brede kern en dat hebben wij nog niet. De problemen met een aantal spelers zijn bekend (Carcela wil een verbeterd contract en Edmilson kondigde zijn vertrek aan).  Plus een aantal transfers zijn niet doorgegaaan."

   

  Een vraagteken lijkt sinds zondag uitgewist. Edmilson kondigde zelf zijn vertrek naar Qatar aan. "Is het officieel?", vroeg Preud'homme. "Er is veel kans dat hij vertrekt."

   

  "Natuurlijk zijn we veel sterker met Carcela en Edmilson. Iedereen heeft vorig seizoen gezien dat zij het verschil kunnen maken. Maar als ze er niet zijn, gaan we de armen niet laten hangen, oplossingen zoeken en zo snel mogelijk proberen bij de beste teams te horen."