• home
 • video
 • pas verschenen

  Nowitzki is klaar voor zijn 21e (!) seizoen in de NBA

  Dirk Nowitzki maakte zijn NBA-debuut in 1998.

  Dirk Nowitzki maakte zijn NBA-debuut in 1998.

  Dirk Nowitzki heeft een contract voor één seizoen ondertekend bij de Dallas Mavericks, de club waar hij al sinds 1998 speelt. Het wordt voor de Duitser zijn 21e seizoen in de NBA.

  Dirk Nowitzki debuteerde in 1998 voor de Dallas Mavericks, die hij in 2011 naar de NBA-titel loodste. De 40-jarige Duitser werd in het seizoen 2006-2007 verkozen tot MVP en mocht in zijn carrière al 12 keer opdraven tijdens de All-Star Game.

   

  Nowitzki speelde sinds 1998 al 1.471 wedstrijden voor de Dallas Mavericks. Met 21 seizoenen bij dezelfde club doet hij beter dan Kobe Bryant, die tussen 1996 en 2016 20 seizoenen de kleuren van de LA Lakers verdedigde. Nowitzki sluit zelfs niet uit dat er nog een 22e seizoen komt.

   

  "Zeg nooit nooit. Op mijn leeftijd bekijk ik het jaar per jaar. We zien wel hoe ik het komende seizoen doorkom. Dat zijn clichés, maar zo is het", vertelt de Duitser. "Ik speel nog altijd graag basketbal, ik hou van de competitie en ik wil mijn team aan zeges helpen. Pas als ik er geen plezier meer in heb, is het tijd om te stoppen."

   

  Nowitzki prijkt momenteel op de 6e plaats van topschutters aller tijden in de NBA met 31.187 punten. Als hij komend seizoen 233 punten maakt, gaat hij voorbij de legendarische Wilt Chamberlain. LeBron James (31.038) zit Nowitzki wel op de hielen. Kareem Abdul-Jabbar prijkt al jaren op de 1e plaats met 38.387 punten.