• home
 • video
 • pas verschenen

  Movistar is nog hoopvol: "3e week is altijd onze beste week"

  Nairo Quintana en Mikel Landa

  Komen Nairo Quintana en Mikel Landa boven water in de Pyreneeën?

  Met Nairo Quintana, Mikel Landa en Alejandro Valverde leek Movistar garant te staan voor vuurwerk in de bergen. Maar de drietand blijkt botte punten te hebben.

  Bij zijn 4 deelnames aan de Tour de France eindigde Nairo Quintana 3 keer op het podium. Nu hij zich helemaal op de Tour mocht focussen, werd er dan ook veel van de Colombiaan verwacht. "Ik had hier zo hard voor gewerkt, maar de week in de Alpen was niet wat ik ervan verwacht had", zegt Quintana, die op 4'23" staat van Geraint Thomas.

   

  "Maar ik blijf overtuigd dat ik nog mooie dingen kan laten zien. Ik klamp mij vast aan het verleden, want mijn 3e week was altijd mijn beste week. Ik moet wachten op zwaktes van de tegenstanders, al waren die er tot nu toe amper. In het verleden stond ik ook op grote  afstand, dus alles is nog mogelijk."

  Vroeg of laat zullen de ego's van Thomas en Froome toch naar boven komen

  Ex-ploegmaat Mikel Landa

  Mikel Landa moest in de Alpen nog herstellen van de klappen die hij opliep op weg naar Roubaix. Met een 6e plaats in het klassement doet hij het al bij al nog niet zo slecht. "Ik ben hoopvol dat de 3e week mij goed moet liggen. Ons grootste doel blijft om Sky (zijn ex-ploeg) het vuur aan de schenen te leggen. Met Moscon is het ook een belangrijke schakel kwijt."

   

  Landa denkt ook dat de interne strijd binnen Sky in hun voordeel kan werken. "Nu is het nog rustig tussen Thomas en Froome, maar ze zijn allebei heel ambitieus. G kan de droom van de meeste renners verwezenlijken, terwijl Froome geschiedenis kan schrijven met een 5e eindzege. Vroeg of laat zullen de ego's toch naar boven komen."