• home
 • video
 • pas verschenen

  Moscon slaat mea culpa: "Er zijn geen excuses"

  Foto van Gianni Moscon.

  Gianni Moscon voor de start van de Tour.

  Gianni Moscon heeft in een videoboodschap op Twitter zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn actie in de 15e etappe van de Tour. De Italiaan van Team Sky verkocht een klap aan Elie Gesbert en werd door de Tour-organisatie uit koers gezet.

  "Ik heb veel spijt van mijn actie"

  Moscon deelde aan Gesbert een vuistslag uit omdat de Fransman kort na de start van de etappe een vlucht van zijn ploeggenoot Warren Barguil wilde beschermen. "Zwaar agressief gedrag", zo omschreef de Tour-directie na de finish het incident, waarop Moscon uit de Tour werd gezet.

   

  In een videoboodschap op de Twitterpagina van Team Sky heeft Moscon gisterenavond zijn excuses aangeboden. "Ik heb veel spijt van mijn actie. Ik wil mij persoonlijk verontschuldigen bij Elie Gesbert. Wat gebeurd is, is verkeerd."

   

  "Ik heb het slechte voorbeeld gegeven en wil mij publiek verontschuldigen tegenover alle betrokkenen, mijn ploeggenoten en iedereen bij Team Sky en in de Tour-karavaan. Er zijn geen excuses."

  De videoboodschap van Moscon: