• home
 • video
 • pas verschenen

  Mboyo: "Mij herlanceren? Nee, mijn carrière gaat gewoon voort in Kortrijk"

  Een aantal oude bekenden uit het Belgische voetbal zijn deze zomer in Kortrijk neergestreken. De meest spraakmakende naam: Ilombe Mboyo, twee caps voor de Rode Duivels, maar al jaren de reputatie van bad boy. 

  "Voor mij was het evident naar KVK te komen"

  Voor Ilombe Mboyo is het de tweede terugkeer naar België in korte tijd. Vanaf januari 2017 speelde hij zes maanden voor Cercle Brugge.  Nu kiest hij voor KVK. "Voor mij was het evident naar Kortrijk te komen", zegt Mboyo in een gesprek met Sporza.

   

  "Of ik mijn carrière hier wil relanceren? Nee, mijn carrière gaat hier gewoon voort. Ik had andere mogelijkheden, maar Kortrijk ken ik al: de club, de bestuurders en de mentaliteit. Voor mij was dit de beste keuze."

   

  "Ik heb ervaringen opgedaan in het buitenland, maar ik hou van Belgie , mijn vrienden en mijn familie. Natuurlijk denk ik dat ik mijn beste niveau van mijn periode bij AA Gent opnieuw kan bereiken. Als ik dat niet dacht, stop ik beter. Ik heb nog ambitie, maar bekijk het stap voor stap en zie dan wel waar ik uitkom."

  Allijns: "Denk dat Mboyo en Kanu hoge ogen zullen gooien"

  KV Kortrijk-voorzitter Jospeh Allijns is er op gebrand Ilombe Mboyo een tweede kans te geven. "We hebben op Korrtijk een soort patent om spelers die
  wat afschreven zijn een nieuwe carrière te geven."

   

  "Ik kan u tien of meer namen geven van jongens die het hier hebben waargemaakt: Benteke, Ciman, Kums,...ze hebben hier allemaal een springplank gevonden."

   

  "Ik ben blij dat we Mboyo gehaald hebben. Hij is een crème van een jongen, dat zeg ik u. In de pers wordt hij vaak ongenadig afgemaakt, vorige week nog in een krant. Dat vind ik schandalig. Het verleden waar vaak naar verwezen wordt, ligt 10 of 12 jaar achter ons."

   

  "Iedereen verdient een tweede kans. Wie zonder zonde is, werpen de eerste steen.

  Mboyo en ook Kanu hebben zin om het hier waar te maken. Ik denk dat ze beide hoge ogen zullen gooien dit seizoen."

  "Ezekiel zal nog niet kunnen spelen tegen Anderlecht"

  Ook Imoh Ezekiel staat op het punt neer te strijken in Kortrijk. "Hij heeft een contract getekend en zijn arbeidskaart is in orde, maar het wachten op zijn visum", zegt Allijns. "Hij wacht momenteel af in Nigeria, maar ik denk niet dat hij al zal kunnen spelen tegen Anderlecht. 

   

  Aanvallend krijgt KVK vorm, maar verdedigende versterking laat op zich wachten en dat maakt trainer Glenn De Boeck zenuwachtig. "Iedereen weet dat er nog spelers bij moeten in het verdedigend compatiment, maar de trainer en wij willen kwaliteit. Er zijn al veel spelers de revue gepasseerd waarvan we dachten: "niet goed genoeg".  Wij focussen op kaliteit als we spelers binnenhalen."