• home
 • video
 • pas verschenen

  Niet Anderlecht, maar Porto haalt Mbemba in huis

  Chancel Mbemba

  Mbemba ruilt Newcastle voor Porto.

  FC Porto heeft de Congolese verdediger Chancel Mbemba aangetrokken. De 23-jarige Mbemba komt over van Newcastle United en ondertekende een contract voor vier seizoenen. "Ik zal mijn uiterste best doen in dit shirt", reageerde de verdediger.

  Chancel Mbemba verhuist van Newcastle naar de Portugese kampioen. "Ik ben heel blij. Porto is een grote club die iedereen kent", reageerde de verdediger. "Ik ben erg tevreden dat ik hier getekend heb en zal mijn uiterste best doen in dit shirt."

   

  Anderlecht plukte Mbemba op jonge leeftijd weg uit Congo. In 2013 maakte hij er zijn debuut en groeide hij al snel uit tot sterkhouder. In 2015 versierde de Congolees een transfer naar Newcastle, waar hij zowel degradeerde uit als promoveerde naar de Premier League. Afgelopen seizoen speelde de verdediger amper negen duels in de hoogste Engelse klasse.

   

  Even leek het erop dat Mbemba weer naar Anderlecht zou gaan, maar het wordt dus in Porto waar hij zijn carrière opnieuw wil lanceren. 

  Porto en Mbemba maakten het nieuws bekend op Twitter