• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpoolcoach Klopp gunt Origi basisplaats tegen Dortmund

  Origi verloor met zijn ploeg met 1-3 van Borussia Dortmund.

  Origi verloor met zijn ploeg met 1-3 van Borussia Dortmund.

  Jürgen Klopp heeft Divock Origi in de basis gezet tijdens de eerste wedstrijd van Liverpool in de International Champions Cup. Zijn ploeg verloor met 1-3 van Borussia Dortmund.  Ook Andreas Pereira kreeg een basisplaats bij Manchester United.

  Pulisic wordt Man van de Match, maar mag prijs niet ontvangen

  Verdediger Van Dijk bracht een veredeld B-elftal van Liverpool, met onder meer Markovic, Lallana en Jones, 1-0 voor in de eerste helft. Origi, die vorig seizoen werd gehuurd door Wolfsburg, bleef na de rust aan de kant en zag de wedstrijd nog helemaal kantelen.

   

  Christian Pulisic maakte de aansluitingstreffer voor Dortmund met een penalty. De Amerikaan bracht zijn ploeg in de 89e minuut ook op voorsprong  en Jacob Bruun Larsen maakte in de 93e minuut de winning goal voor Borussia Dortmund. Einduitslag: 1-3.

  Pulisic werd na zijn 2 goals uitgeroepen tot Man van de Match, maar moest die prijs omwille van de alcoholregels in de Verenigde Staten aan Van Dijk laten. Een bekend Nederlands biermerk verleent zijn naam aan de prijs van Man van de Match. In Amerika is de leeftijd om alcohol te mogen drinken 21 jaar, maar Pulisic is nog maar 19 en dat bleek een probleem. 

   

  De keeper van Liverpool, Loris Karius, kreeg 3 goals tegen en moest het achteraf weer ontgelden. Bij elke fout blijft hij trouwens herinnerd worden aan zijn blunder tegen Real Madrid in de Champions League. De Duitse keeper reageerde na de verloren wedstrijd tegen Dortmund op Instagram. "Ik heb medelijden met diegene die plezier hebben in andermans fouten." 

  United met Belg Pereira in basis

  Zondagavond speelde ook Manchester United tegen San José Earthquakes. De match eindigde op 0-0. United-coach José Mourinho zette voor de 2e keer op rij de Braziliaanse Belg Andreas Pereira in de basis. 7 minuten voor het einde mocht hij gaan rusten. 

   

  United speelt in de International Champions Cup de volgende dagen nog tegen AC Milan, Liverpool en Real Madrid.

  De line-up van Liverpool