Jelle Vanendert rijdt in Tour rond met slecht gevoel: "Het is op"

  Jelle Vanendert bekijkt het vanaf nu "dag per dag".

  Jelle Vanendert reed tot hiertoe een anonieme Ronde van Frankrijk. Hij hoopt in de 3e week van de Tour zijn goede vorm terug te vinden, maar "momenteel heb ik de benen niet om mee te springen in een ontsnapping".

  We zagen Vanendert deze Tour alleen nog maar aan kop van het peloton rijden in dienst van André Greipel in sprintersetappes. Het loopt niet zoals de renner van Lotto Soudal zelf zou willen.

   

  "Ik weet niet wat er scheelt, maar het is precies op, ik heb de kracht niet meer om mee te zijn. De rustdag valt echt op het juiste moment." De beste prestatie van de Belg in deze Tour was een 15e plaats in de rit naar Quimper, hij had gehoopt op een betere prestatie op de Mûr-de-Bretagne.

   

  "Daags voor Mûr-de-Bretagne was ik goed en ook op die Mûr zelf, alleen had ik die versnelling niet in de benen, maar algemeen was het gevoel wel in orde. Ik had zelf ook gehoopt om de goede lijn door te trekken in de Alpen, maar dat is me helaas niet gelukt."

   

  Vanendert zelf tast in het duister. "Ik weet niet wat de oorzaak is. Het is niet slecht, maar ook niet goed en ik mis de kracht om mee te gaan in een ontsnapping. Ik hoop na de rustdag weer dat goede gevoel te hebben."

  "Het was niet leuk fietsen"

  De Limburger is niet zeker of hij, net zoals in de rit naar Plateau de Beille 7 jaar geleden, opnieuw kan gaan voor ritwinst. "De voorbije dagen was het echt van punt A naar punt B fietsen. En zo weinig mogelijk krachten verliezen."

   

  "Het was niet leuk fietsen de voorbije dagen. Hopelijk keert het in de slotweek. Een slecht gevoel kan snel veranderen door een rustdag en wat los te rijden. Het is niet dat ik niet vooruit geraak, maar ik ben gewoon een beetje minder dan de rest momenteel."

   

  "Bij mijn vorige Tour had ik ook goede en slechte momenten. Ik moet even door die fase en probeer positief te blijven. Het is niet dat ik al ritten heb aangeduid in de Pyreneeën. Ik bekijk het dag per dag."

  Kan Vanendert zijn stunt van 7 jaar geleden in de laatste Tourweek herhalen?