• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dumoulin is heel indrukwekkend, maar hij reed wel dom in de Alpen"

  Froome, Thomas en Dumoulin

  Kan Tom Dumoulin het Sky-duo afschudden in de Pyreneeën?

  De Tour de France nadert zijn ontknoping en het lijkt erop dat we naar een strijd Dumoulin vs. Sky gaan. Hoe denkt Jan Bakelants dat het spel zich zal ontvouwen?

  Jan Bakelants is er door de naweeën van zijn val in Lombardije deze keer niet bij in de Tour, maar hij volgt het - ook als columnist voor Het Nieuwsblad - wel op de voet. "Ik denk dat morgen een rit wordt voor renners als Bardet, Landa en Quintana. Het is ook aankomst bergaf en er wordt onweer voorspeld in de finale. Dat kan voor vuurwerk zorgen."

   

  "Misschien krijgen we dan al een barstje in het pantser van Thomas te zien. Als Froome daar wat van zijn tijd kan afknabbelen of in de heel korte bergrit dan heeft hij nog een kans en krijgt hij vrije baan."

   

  "Maar als Thomas niet kraakt voor de laatste Pyreneeënrit dan Sky Froome duidelijk maken dat de Tour voor Thomas is en hij in de pas moet lopen."

   

  "Ik had nooit verwacht dat Thomas na zijn zege in de Dauphiné nog zo goed zou zijn. Na Dumoulin was hij de beste man in de Alpen. Alleen heeft Dumoulin 2 keer dom gereden."

   

  "Ik vraag me af of Dumoulin niet zo reed uit rancune tegen Froome. In die eerste rit die Thomas wint, reed Dumoulin heel dom door met Thomas in zijn wiel naar de finish te gaan. Bij Froome zie je dat hij na de Giro misschien iets minder flitsend is, maar Dumoulin is werkelijk indrukwekkend."

  "Hoop Dumoulin, vrees Thomas"

  Bakelants gunt Tom Dumoulin de eindzege. "Ik hoop dat hij wint, maar ik vrees dat het Thomas wordt. Ik hoop vooral dat het niet op die 20 seconden straftijd aankomt. Hij was in die rit al zwaar gestraft met het tijdverlies door pech en een overijverige commissaris die niets van koers kent, geeft hem er nog eens 20 seconden bovenop."

   

  "In plaats van in een vlammende colère te schieten, is Dumoulin dan de ideale schoonzoon en zegt hij: het was terecht. Dat siert hem wel."