• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Een tactisch plan? Team Sky is heel moeilijk te ontwrichten"

  Dumoulin deed geen grote uitspraken op de rustdag.

  Tom Dumoulin blijft de grootste uitdager van Sky-mannen Geraint Thomas en Chris Froome. De Nederlander van Sunweb liet op de rustdag niet echt in z'n kaarten kijken, maar verwacht  geen tactisch steekspel. "Het gevoel en de benen zullen beslissend zijn."

  Dumoulin staat in de stand al op 1'50" van geletruidrager Geraint Thomas. Die achterstand bergop goedmaken lijkt erg lastig. Dan maar in de afdaling? "Als ik een kans zie, zal ik die zeker grijpen. Maar ik ga mijn leven niet riskeren. Dat heb ik nog nooit gedaan en dat ga ik ook niet doen. Thomas kan wel dalen, maar ik kan het ook en misschien beter", zegt Dumoulin met een veelbetekend glimlachje.

   

  Dumoulin was vorig jaar de beste in de Giro. Denkt hij dat hij ook de Tour nog kan winnen? "Ik heb geen idee, ik ben daar echt niet op die manier mee bezig. Natuurlijk wil ik de Tour winnen en ga ik er alles aan doen. Of het gaat lukken, weet ik op dit moment ook niet."

   

  Hoe de Tour beslist zal worden, denkt Dumoulin wel al te weten. "Het gevoel en de goede benen zullen bepalend zijn, niet zozeer de tactiek. Een tactisch plan is heel moeilijk als je een ploeg als Sky hebt die zo dominant is en die ook nog twee hele sterke leiders heeft. Dan wordt het heel moeilijk om dat sterke blok tactisch te ontwrichten."

   

  De slotweek belooft in elk geval nog pittig te worden. "Morgen wordt het al redelijk lastig met een lange rit na de rustdag. De dag erna is er die superkorte, heftige etappe in de Pyreneeën. Dat wordt spannend en bijzonder. Ik kijk er wel naar uit, want normaal gezien ben ik daar goed in."

  Thomas kan wel dalen, maar ik kan het ook en misschien wel beter.

  Tom Dumoulin

  Bekijk het gesprek met Tom Dumoulin: