• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse bond weerlegt racismebeschuldigingen van gestopte Özil

  Een misnoegde Mesut Özil stopte na het WK als international.

  Een misnoegde Mesut Özil stopte na het WK als international.

  De Duitse voetbalbond DFB verwerpt de beschuldigingen van racisme van Mesut Özil. "We zetten ons al jaren in voor integratie in Duitsland", klinkt het in een statement.

  Mesut Özil kondigde gisteren zijn afscheid aan van de nationale ploeg en dat deed hij niet zonder slag of stoot. De middenvelder haalde stevig uit naar de Duitse bond en beschuldigde de DFB van racisme.

   

  De Duitse voetbalbond heeft vandaag gereageerd op de vlammende kritiek van de Arsenal-middenvelder. "We zijn Mesut Özil dankbaar voor de rol die hij gespeeld heeft in het behalen van de wereldtitel in 2014. Hij heeft zijn steentje bijgedragen aan een succesperiode, op en naast het veld", klinkt het.

   

  "We betreuren dat hij op 29-jarige leeftijd al afscheid neemt van de nationale ploeg. We hadden graag gezien dat hij nog deel wou uitmaken van de Mannschaft. Jammer genoeg heeft hij anders beslist en wij zullen die keuze respecteren."

  "Hadden hem misschien beter moeten beschermen"

  De DFB wijst de beschuldigingen van racisme wel af. "We zetten ons al jaren in voor integratie in Duitsland", zegt de bond, die de hand ook wel deels in eigen boezem steekt.

   

  "De foto's met de Turkse president Erdogan hebben veel vragen opgeroepen bij het volk. We geven toe dat de DFB daar zelf ook een aandeel in had. Die foto van Özil en Gündogan met Erdogan heeft niets te maken met de prestaties van Duitsland op het WK in Rusland. We winnen samen en verliezen samen, als team."

   

  "We betreuren wel dat Mesut het slachtoffer werd van discriminatie, zoals dat ook al eens het geval was met Jerome Boateng. We hadden hem misschien beter moeten beschermen."

  Mesut Özil met de Turkse president Erdogan.

  Mesut Özil met de Turkse president Erdogan.

  Hoeness: "Al jaren niet meer gepresteerd"

  Het afscheid van Özil als international doet in Duitsland heel wat stof opwaaien. Bayern-voorzitter Uli Hoeness rekende al genadeloos af met Özil. "Hij heeft al jaren niets meer gepresteerd bij de nationale ploeg", klonk het scherp. Lees hier alles wat Hoeness over Özil te zeggen had.