• home
 • video
 • pas verschenen

  Diatta houdt hersenschudding en polsbreuk over aan Supercup

  Foto van Diatta op een draagbaar.

  Diatta moest een kwartier voor tijd naar de kant gedragen worden.

  Krépin Diatta is niet ongeschonden uit de Supercup gekomen. De 19-jarige rechtsachter van Club Brugge botste gisteren met Standard-speler Collins Fai en houdt daar een zware hersenschudding aan over. Eerder in de wedstrijd kwam hij hard neer op zijn pols. Die blijkt nu gebroken te zijn. Wellicht is de Senegalees een maand buiten strijd.

  "Gevreesd wordt voor een maand onbeschikbaarheid"

  Diatta moest gisterenavond een kwartier voor het einde van de Supercup naar de kant gedragen worden na een botsing met Standard-speler Collins Fai. Dion Cools kwam hem vervangen. Diatta werd overgebracht naar het ziekenhuis.

   

  "De eerste onderzoeken brachten aan het licht dat de flankaanvaller een zware hersenschudding en een polsbreuk opliep", laat blauw-zwart weten. "Vandaag zal verder onderzoek de exacte termijn van onbeschikbaarheid moeten uitwijzen, maar gevreesd wordt voor een maand onbeschikbaarheid."

   

  De polsbreuk liep Diatta wellicht 20 minuten voor de botsing met Fai op. Hij kwam na een duel met Edmilson slecht neer en tastte meteen naar zijn pols.

   

  Landskampioen Club Brugge won de Supercup tegen bekerwinnaar Standard voor eigen volk in het Jan Breydelstadion met 2-1.

  Foto van Diatta op een draagbaar.

  Diatta wordt van het veld gedragen.

  De tweet van Club Brugge: