• home
 • video
 • pas verschenen

  Club stalt Vanlerberghe jaar bij Oostende: "Hij heeft juiste DNA"

  Vanlerberghe en Broos.

  Vanlerberghe poseert met Hugo Broos, de sportief directeur van KV Oostende.

  Jordi Vanlerberghe speelt volgend seizoen voor KV Oostende. De 22-jarige middenvelder wordt door landskampioen Club Brugge een jaar uitgeleend aan de kustploeg. "Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik minuten moet krijgen."

  "Blij dat deze oplossing uit de bus is gekomen"

  Vanlerberghe werd vorig seizoen weggehaald door Club Brugge bij KV Mechelen, de club waarvoor hij debuteerde op het hoogste niveau op zijn 16e. Hij kon bij blauw-zwart geen basisplaats afdwingen en zat meer op de bank dan hem lief was.

   

  Bij KV Oostende hoopt hij volgend seizoen zijn carrière te herlanceren. "Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik minuten moet krijgen", zegt Vanlerberghe op de website van KV Oostende. "Ik ben dan ook blij dat deze oplossing uit de bus is gekomen."

   

  "Bovendien ken ik Gert Verheyen nog van bij de nationale U19. Ik weet hoe hij wil spelen en wat hij verwacht van zijn spelers. Dat is een pluspunt."

   

  Ook Gert Verheyen is in de wolken met zijn nieuwe aanwinst. "Vanlerberghe is polyvalent en heeft het juiste KVO-DNA, iemand die wil werken en progressie maken."

   

  "Met zijn komst hebben we in één klap meer mogelijkheden, zowel achterin als op het middenveld. Dat is zeker geen overbodige luxe, zeker als je weet dat Michiel Jonckheere wellicht opnieuw een hele tijd out zal zijn."

  Met zijn komst hebben we in één klap meer mogelijkheden, zowel achterin als op het middenveld. Dat is zeker geen overbodige luxe.

  KVO-trainer Gert Verheyen