• home
 • video
 • pas verschenen

  Britse tweeling blijft in Australische loondienst: "Trots op wat we al bereikten"

  Adam en Simon Yates

  Adam en Simon Yates, wint een van hen binnenkort een grote ronde?

  Adam en Simon Yates zullen ook de komende 2 seizoenen voor Mitchelton-Scott rijden. "Er was nochtans heel wat interesse van andere ploegen", laat de Australische formatie weten.

  Adam en Simon Yates rijden al sinds 2014 voor Mitchelton of voorganger Orica. Sindsdien boekten ze allebei al heel wat mooie resultaten: Adam werd 4e in de Tour en won de Clasica San Sebastian, Simon werd 2e in Parijs-Nice en de Ronde van Romandie en eindigde zowel in de Tour als de Vuelta in de top 10.

   

  "We hebben op korte tijd al veel bereikt", zegt teamleider Matt White. "Daar zijn we trots op. Ons geloof in deze 2 jonge kerels is alleen nog maar toegenomen. Er liggen mooie dingen in het verschiet."

   

  "Geld was nooit een beweegreden", zegt Simon. "Het gaat alleen maar over wedstrijden winnen. Deze ploeg heeft al vanaf jonge leeftijd in ons geloofd." "Hopelijk kan een van ons beide die eindzege in een grote ronde binnenhalen, want dat is het grote doel. Als we hard blijven werken, zal dat er wel van komen", zegt Adam.