• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cheetahs dromen van EK-medaille: "In finale is alles mogelijk"

  Belgian Cheetahs

  De Belgian Cheetahs dromen van een medaille op het EK in Berlijn.

  Na 38 jaar konden de Belgian Cheetahs het Belgische record op de 4x400 meter nog eens verbeteren. Met een tijd van 3'29"06 verzekerden de vrouwen zich van het EK in Berlijn. "Als we de finale halen, is alles mogelijk", vertelt kapitein Camille Laus.

  "We zijn ambitieus, maar in een ploeg moet je dromen"

  Het vorige Belgische record (3'30"70) stond op naam van Lea Alaerts, Regine Berg, Anne Michel en Rosine Wallez. De EK-limiet dit jaar was 3'29"57, daar bleven de Belgian Cheetahs, met Justien Grillet, Hanne Claes, Margo Van Puyvelde en Camille Laus, 49 honderdsten onder.

   

  "We wisten dat we een Belgisch record moesten lopen om het EK te halen, we wisten dat we het konden en moesten doen", legt Van Puyvelde uit. "We waren allemaal heel emotioneel. We begonnen van 0 en wisten niet of we wel zouden slagen", gaat Claes voort.

   

  Op het EK dromen de vrouwen alvast van een medaille. "Misschien te ambitieus, maar in een ploeg moet je dromen. Ik denk dat het EK wel geslaagd is met een medaille, een nieuw Belgisch record is misschien ook mogelijk", klinkt het bij Grillet. "Als we de finale halen, denk ik dat alles mogelijk is", is ook Laus enthousiast. 

   

  Laus is ook de vriendin van Kevin Borlée. "Kevin heeft me heel veel geleerd", zegt ze. "Zeker het mentale aspect, hoe je de focus moet behouden. Maar ook in de wedstrijdvoorbereiding heeft hij me veel bijgebracht."

  Ik denk dat het EK wel geslaagd is met een medaille, een nieuw Belgisch record is misschien ook mogelijk.

  Margo Van Puyvelde

  Herbekijk de reportage over de Belgian Cheetahs in Sportweekend