• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren bindt "publiekslieveling" Van Damme langer aan zich

  Joachim Van Damme in actie.

  Joachim Van Damme werd door Waasland-Beveren opgevangen na een positieve cocaïneplas bij KV Mechelen.

  Waasland-Beveren heeft het contract van Joachim Van Damme opengebroken. De 26-jarige middenvelder zette op de Freethiel zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis voor 3 seizoenen, met optie op een 4e. "Dat hij een publiekslieveling is, is een understatement."

  "Aan hem om uit te groeien tot een clubicoon"

  Van Damme flirtte de voorbije weken met KV Mechelen, de ploeg die hem na een positieve cocaïnetest in januari 2016 op de keien zette. De middenvelder werd door Waasland-Beveren opgepikt en vierde begin februari 2018 zijn comeback in de Jupiler Pro League na een schorsing van 2 jaar.

   

  De middenvelder maakte in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen indruk op coach Yannick Ferrera, die Van Damme tot aanvoerder promoveerde.

   

  Vandaag brak Waasland-Beveren het contract van Van Damme, die maandag 27 kaarsjes mag uitblazen, open. "We hebben vorig seizoen hard gewerkt aan zijn terugkeer. Van Damme toonde veel werklust en wil om terug te keren op het hoogste niveau. In de kleedkamer groeide hij meteen uit tot een leidersfiguur."

   

  "We geloven er met z’n allen in dat Joachim komend seizoen opnieuw belangrijk wordt voor deze club. Dat hij een publiekslieveling is, is een understatement. Aan hem om nu uit te groeien tot een clubicoon."

  De mededeling op Twitter: