• home
 • video
 • pas verschenen

  Unicum: Van der Poel is nu ook Nederlands kampioen mountainbiken

  Van der Poel op zijn mountainbike.

  Van der Poel (archief) heeft nu drie nationale truien om uit te kiezen.

  Mathieu van der Poel is echt van alle markten thuis. De Nederlander won nu ook het nationaal kampioenschap mountainbiken. Eerder dit seizoen veroverde hij de nationale trui ook al in het veld en op de weg.  Het is de eerste keer dat een renner de drie titels tegelijk op zijn naam heeft staan.

  Van der Poel kreeg in Apeldoorn een unieke kans om zijn hattrick te vervolledigen met een nationale titel in het mountainbiken. De 23-jarige renner hield zijn tegenstanders amper twee ronden in de waan, daarna reed hij zonder omkijken weg.

   

  Van der Poel kwam in een afdaling zelfs nog een keer stevig ten val, maar zijn overwinning kwam nooit in gevaar. Hij reed solo naar zijn derde nationale titel van het jaar.  Begin deze maand was hij in Hoogerheide ook op de weg de sterkste en in januari won hij ook in het veld. Nooit eerder was er een Nederlandse beroepsrenner die op de drie disciplines in een jaar de nationale titel veroverde.

  De top 3:

  1. Mathieu van der Poel

  2. Hans Becking

  3. Michiel van der Heijden

  Enkele beelden van de wedstrijd