• home
 • video
 • pas verschenen

  Serge Pauwels moet Tour verlaten met gebroken elleboog

  Serge Pauwels moet onder het mes.

  De Ronde van Frankrijk zit erop voor Serge Pauwels (Dimension Data) . Onze landgenoot smakte tegen het asfalt in de slotkilometer van de 15e rit en heeft zijn elleboog gebroken. Hij zal moeten worden geopereerd.

  Serge Pauwels had "zin in een avontuurtje", gaf hij voor de start mee en de Belg stelde niet teleur. Hij zorgde samen met Greg Van Avermaet voor een Belgisch tintje in de 29-koppige leidersgroep, maar moest op de Pic de Nore de rol lossen.

   

  In de voorbereiding van de sprint voor de ereplaatsen maakte Damien Howson een vreemd manoeuvre. De Australiër ging tegen de vlakte, Pauwels kon hem niet meer ontwijken en smakte tegen de grond.

   

  Pauwels kroop snel recht en bolde nog over de streep, maar likte zijn wonden. Aan de ploegdokter vertelde hij meteen dat hij vreest voor een breukje in zijn rechterarm. Verder onderzoek toont aan dat hij zijn elleboog heeft gebroken en onder het mes moet.

  Pauwels kon een valpartij niet meer ontwijken

  Hij vreest een breuk in zijn rechterarm