• home
 • video
 • pas verschenen

  Moscon uit Tour gezet na "bijzonder ernstige agressie" richting Fortuneo-renner

  Gianni Moscon

  Moscon zal dinsdag niet meer starten in de Tour.

  De Italiaanse Sky-renner Gianni Moscon is na de 15e etappe uitgesloten uit de Tour. Reden daarvoor was een woordenwisseling met een renner van het Franse Fortuneo-Samsic. Met Moscon ziet Chris Froome een belangrijke knecht wegvallen.

  Gianni Moscon kon zich in de 15e Touretappe niet beheersen. De Italiaan deelde een slag uit aan een renner van het Franse Fortuneo-Samsic en moet nu de Tour verlaten. De jury had het over "bijzonder ernstige agressie" richting de renner. De naam van de tegenpartij wilde de Tour-officials niet vrijgeven, maar Fortuneo zelf tweette dat het om de Fransman Elie Gesbert ging.

   

  Ook in het verleden liet Moscon zich al vaker van zijn slechtste kant zien. Zo beweerde de Zwitser Sebastien Reichenbach aan het einde van vorig seizoen dat Moscon hem opzettelijk ten val had gebracht, maar de Sky-renner werd nooit bestraft. Ook kwam Moscon al in opspraak nadat hij racistische opmerkingen had verstuurd in de richting van Kevin Reza. Nadien werd de renner tijdelijk op non-actief gezet.

   

  Team Sky, met geletruidrager Geraint Thomas en titelverdediger Chris Froome, moet de derde en laatste week in de Ronde van Frankrijk nu volmaken met zeven renners.

  Brailsford: "We accepteren beslissing Tour-organisatie"

  Team Sky heeft op zijn website een officiële verklaring gegeven omtrent de zaak Moscon. "Gianni is enorm teleurgesteld in zijn gedrag en weet dat hij zichzelf en het team heeft ontgoocheld", laat Dave Brailsford weten.

   

  "We moedigen de beslissing van de Tour-organisatie aan en accepteren dat Moscon uit de race wordt gezet. Graag wil ik nog mijn oprechte excuses aanbieden aan zowel Elie Gesbert en Team Fortuneo-Samsic voor dit onaanvaardbare incident."

   

  Bekijk de slag van Moscon aan Gesbert

  Moscon biedt zijn excuses aan op twitter

  Fortuneo-Samsic meldt dat het gaat om Elie Gesbert