• home
 • video
 • pas verschenen

  Majka bijna van fiets gemaaid door geduwde/vallende(?) supporter

  Koploper Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) is maar nipt ontsnapt aan een onfortuinlijke valpartij. Een supporter kwam plots op zijn spoor. Ook de motard achter de Pool kon de toeschouwer maar nipt ontwijken.

  Of de toeschouwer werd geduwd of viel, is uit de beelden niet op te maken, maar Majka schrok zich in elk geval een hoedje. Ook de motard in het spoor van de koploper kwam met de schrik vrij.

   

  Het zou niet de eerste keer zijn dat een renner de Tour moet verlaten door de schuld van een toeschouwer. Alexis Vuillermoz was in de kasseirit het slachtoffer van een toeschouwer die te dicht kwam voor een foto, Vincenzo Nibali bleef bij de beklimming van Alpe d'Huez met zijn stuur haken aan de draagriem van een camera.