• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukebakio wordt ploegmaat van Raman bij Düsseldorf

  Dodi Lukebakio bij Düsseldorf.

  Lukebakio wordt uitgeleend door Watford.

  Belgisch belofte-international Dodi Lukebakio speelt volgend seizoen bij Fortuna Düsseldorf. De Belg wordt uitgeleend door Watford. Hij loopt bij de Duitse promovendus Benito Raman tegen het lijf.

  Dodi Lukebakio maakte hij in februari zijn debuut in de Premier League bij Watford. Daar ligt hij tot medio 2022 onder contract, maar de 20-jarige Belg wordt door zijn ploeg nu uitgeleend. Hij mag in Duitsland op zoek naar speelminuten bij promovendus Fortuna Düsseldorf.

   

   Zaterdagavond speelde de 20-jarige Lukebakio nog 45 minuten mee met Watford in een oefenwedstrijd tegen Düsseldorf, waar ook Benito Raman onder contract ligt. Een dag later sloot hij al aan bij zijn nieuwe ploeg op traingskamp in het Oostenrijk. "Lukebakio is een snelle speler met een prima techniek. Zijn talent moet gezien worden in de Bundesliga, hij heeft immers nog ontzettend veel groeimarge", vertelde Friedhelm Funkel, de coach van Düsseldorf.

   

  Lukebakio is een jeugdproduct van Anderlecht en maakte zijn debuut in het eerste elftal in oktober 2015. De Belg kwam dat seizoen tot 18 optredens, maar kon paars-wit niet helemaal overtuigen. In 2016-17 volgde een uitleenbeurt naar de Franse eersteklasser Toulouse. Vorig seizoen speelde hij bij Charleroi.