• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere in Vive le Vélo: "Sky is een fabriek, wij zijn een familie"

  Lefevere was samen met triatleten Sofie Goos en Frederik Van Lierde te gast in Vive le Vélo.

  Zondagavond was Quick-Step Floors-teammanager Patrick Lefevere te gast in Vive le Vélo. Hij had het over de sfeer binnen zijn ploeg en het verzetten van de tijdslimiet door de Tour-organisatie. "Toen brak mijn klomp", zei hij verontwaardigd.

  "Sky is een fabriek, wij zijn een familie"

  Triatlete Sofie Goos gelooft niet dat Team Sky de koek zal verdelen onder zijn twee kopmannen Chris Froome en Geraint Thomas. "Ik denk niet dat Froome de waarheid vertelt", zegt ze.

   

  "Team Sky is een fabriek, maar wij zijn een familie", pikt Lefevere in. "Froome wil naast onder meer Bernard Hinault komen met 5 Tour-zeges. Waarom denk je dat Hinault zo'n antipubliciteit rond Froome heeft gemaakt? Froome wil zelf winnen!"

  "Ik ga niet meer investeren in labiele mensen"

  Dat Patrick Lefevere tevreden is over de sfeer binnen zijn ploeg, is een understatement. Hoe ontstaat die goede sfeer? "De renners hangen echt goed aan elkaar in de ploeg. Er is geen enkele jaloezie. De eerste die jaloers is, vliegt buiten."

   

  Met de scouting en de opleiding zit het meer dan goed bij Quick-Step Floors. Bewijs daarvan zijn de vele zeges dit seizoen en de voorbije jaren. Ook over de selectieprocedure valt heel wat te zeggen. "Ik ga niet meer investeren in labiele mensen", aldus Lefevere.

   

  "Topsport en labiele mensen gaan niet samen. Als de dokters "njet" zeggen, is het "njet". Al is het de beste renner ter wereld. Als het mentaal niet goed zit, investeer ik er niet in."

  Over verzetten tijdslimiet: "Toen brak mijn klomp"

  De Tour van Fernando Gaviria, één van de kopmannen van Lefevere, begon uitstekend met 2 ritoverwinningen. Net als veel andere sprinters, moest ook de Colombiaan opgeven tijdens de driedaagse in de Alpen. "Ter verdediging van Gaviria: hij had vanaf het begin van de rit al een bloedneus", weet Lefevere.

   

  "Maar hij heeft eigenlijk nog nooit afgezien. Hij heeft zoveel klasse: wereldkampioen op de piste, hij wint alles, zijn pijngrens ligt minder hoog", is Lefevere enthousiast over zijn sprintbom. "Maar wat mij nog meer stoort, is de tijdslimiet die verzet werd."

   

  Lefevere doelt op de Alpenrit waarin onder anderen Dylan Groenewegen en Gaviria opgaven. De Tour-organisatie verlengde tijdens de rit de tijdslimiet, wat Arnaud Démare, de Franse kopman van FDJ, best goed uitkwam.

   

  "Iedereen geeft op, dan komt Démare in de problemen en verzetten ze de tijdslimiet. Dan breekt mijn klomp",  is Lefevere verontwaardigd.