• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels na elleboogbreuk: "Ik was nog niet klaar met deze Tour"

  Serge Pauwels

  Pauwels brak zijn elleboog na een val in de laatste rechte lijn.

  In de laatste rechte lijn naar de aankomst van de 15e etappe in de Tour ging Serge Pauwels ongelukkig tegen de grond. Hij brak zijn elleboog en moest noodgedwongen opgeven. "De strijd om de bolletjestrui was nog niet voorbij, maar in één seconde is dat helemaal weg", zei een teleurgestelde Pauwels.

  "Had het gevoel dat ik nog niet klaar was met deze Tour"

  Pech voor Serge Pauwels, zijn Tour zit er spijtig genoeg op. Morgen vliegt hij van Toulouse naar België, waar hij geopereerd zal worden. "Het puntje van mijn elleboog is afgebroken", vertelt de Belg. "De Tourdokter zei dat het dezelfde breuk was als Luis Leon Sanchez in de eerste week. Een operatie is dus nodig, het is een heel hard verdict: hier houdt het op voor mij."

   

  "We gingen naar de sprint voor plek 10 en net na de laatste bocht ging Damien Howson van links naar rechts en nam hij me mee in zijn val", legt Pauwels uit. "Ik kon geen kant op, ik had helemaal geen kans. Ik ging overkop en ben dan op mijn elleboog terechtgekomen." 

   

  "Normaal gezien is het een zes tot acht weken herstellen van zo'n blessure. Dan is het seizoen in principe al voorbij. Ik kan wel snel opnieuw op de rollen rijden, maar het ergste is dat mijn Tour voorbij is. Ik had het gevoel dat ik nog niet helemaal klaar was met deze Tour."

  Ik kon geen kant op, ik had helemaal geen kans. Ik ging overkop en ben dan op mijn elleboog terechtgekomen.

  Serge Pauwels

  "De bolletjestrui was nog niet helemaal over en dat is nu in één seconde helemaal weg"

  Onze landgenoot toonde zich erg gretig in de Alpenritten en keek ook al uit naar de Pyreneeën. "De beste ritten moesten nog komen. Ik keek hard uit naar de derde week. De strijd om de bolletjestrui was nog niet gestreden, maar dat is nu in één seconde helemaal weg."

   

  "Of ik nu een ander traject zal volgen, moeten we nog bekijken. Ik kreeg nog een bericht van Kevin De Weert dat hij me nodig had op het WK. Dat zijn mooie woorden, maar ik vrees dat het niet eenvoudig zal worden." 

   

  "Ongeveer zeven jaar geleden heb ik mijn andere elleboog gebroken. Toen ik opnieuw op mijn fiets sprong daarnet wist ik meteen dat er iets mis was. Toen ik op de bus aankwam, heb ik toch een paar minuten als een klein kind gehuild, zelfs  voordat ik foto's liet nemen. Ik wist dat het niet goed was."

   

  Toch blijft de Dimension Data-renner optimistisch. "Nu kan ik absoluut profiteren van mijn gezin. "Elk nadeel heb z'n voordeel", zei Johan Cruijff, dus ik zal er zeker het beste van maken", besluit Pauwels.

  Herbekijk hoe Pauwels ten val kwam