• home
 • video
 • pas verschenen

  Gouden Schoen Vormer verlengt zijn contract bij Club tot 2022

  Ruud Vormer met zijn trofee.

  Vormer werd na een puik seizoen beloond met de Gouden Schoen.

  Ruud Vormer heeft zijn contract bij landskampioen Club Brugge verlengd tot 2022. De Nederlander doet dus nog 2 jaar bij zijn huidige contract. "Het is niet makkelijk voor een Belgische club om de Gouden Schoen in eigen land te houden, maar Ruud voelt zich hier thuis", reageerde Vincent Mannaert.

  Club Brugge opent vandaag zijn seizoen met de Supercup tegen Standard. Net voor de aftrap had de landskampioen nog wat nieuws voor de supporters. Ruud Vormer tekende een nieuw contract tot 2022.

   

  De Gouden Schoen lag nog vast tot 2020 maar de 30-jarige Nederlander blijft dus nog wat langer. "We zijn heel blij met deze contractverlenging", reageerde manager Vincent Mannaert op de clubwebsite. "Als Belgische ploeg is het nooit eenvoudig om de Gouden Schoen in eigen land te houden, maar beide partijen gaven snel aan met elkaar voort te willen. Ruud voelt zich thuis bij Club en Club houdt van Ruud. De kapitein blijft aan boord."

   

  Vormer kwam in 2014 over van Feyenoord. Hij groeide uit tot een van de sterkhouders en een publiekslieveling. Vorig seizoen won hij ook de Gouden Schoen en dat leverde hem zijn eerste cap bij Oranje op.

  De familie Vormer blijft in Brugge