• home
 • video
 • pas verschenen

  Edmilson verlaat Standard: "Ik vertrek morgen naar Qatar"

  Edmilson zit op het veld.

  Edmilson scoorde nog in de Supercup.

  Edmilson heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt. Hij verlaat Standard en gaat in Qatar voetballen. Hij kondigde het nieuws zelf aan na het verlies van de Supercup. "Ik heb nog een keer alles gegeven voor deze club, maar het was mijn laatste match."

  Het was al een tijdje duidelijk dat Junior Edmilson op een vertrek aasde bij Standard. Bij de start van de voorbereiding nam hij zonder toestemming een weekje extra vakantie, maar uiteindelijk dook hij wel weer op in Luik. Hij trainde nog even mee onder Michel Preud'homme en speelde ook de Supercup.

   

  Edmilson zorgde zelfs voor de aansluitingstreffer, maar Standard ging de boot in tegen Club Brugge. Na het verlies verklapte Edmilson aan de pers waar zijn toekomst ligt. De 23-jarige Belg gaat in Qatar voetballen. "Dit was mijn laatste match. Ik ben triest want ik wou deze prijs nog aan de club en aan de supporters geven."

   

  "Het is moeilijk om mijn stad achter te laten en de club waar ik van houd. Ik ben niet boos, anders had ik vandaag niet gespeeld. Ik heb nog een keer alles gegeven." 

  "Ik weet dat er kritiek zal komen"

  Edmilson vertrekt nu dus naar Qatar. "Ik ga naar Al Duhail. Ik denk dat ze vorig seizoen kampioen geworden zijn. Ik vertrek morgen al. Ik weet dat er kritiek zal komen, maar ik ben mentaal sterk."

   

  Zit zijn voetbalcarrière in Europa er dan al op 23-jarige leeftijd op? "Ik heb er een contract voor 4 jaar getekend. Ik wil dat contract ook respecteren. Daarna zien we wel. Ik kan niet in de toekomst kijken."