• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout van Aert blijft Willems Veranda's-Crelan trouw in 2019

  Wout van Aert zoekt in 2020 andere oorden op.

  Wout van Aert doet zijn contract uit bij Willems Veranda's-Crelan. LottoNL-Jumbo trekt stevig aan de mouw van de drievoudige wereldkampioen veldrijden, maar in 2019 rijdt Van Aert dus nog in hetzelfde truitje rond.

  Wout van Aert staat al even op het verlanglijstje van enkele grote wielerploegen. Met zijn derde plaats in de Strade Bianche zette hij zich in de kijker van onder meer Quick Step Floors, Bahrein-Merida en Team Sky.  Het is echter het Nederlandse LottoNL-Jumbo dat in poleposition ligt om de wereldkampioen veldrijden binnen te halen.

   

  Zijn handtekening moet Van Aert nog zetten, maar het is wel al zeker dat hij zijn contract bij Willems Veranda's-Crelan respecteert. Ook in 2019 zal hij dus voor de procontinentale wielerformatie rijden, maar daarna zoekt hij andere oorden op.

   

  "Het teammanagement wilde Van Aert graag langer aan boord houden en deed hem geruime tijd geleden een zeer aantrekkelijk voorstel", klinkt het. "Maar door bijkomende onredelijke eisen van het management van de renner werden de onderhandelingen stopgezet."

   

  Volgens manager Jef Van den Bosch is er geen sprake van "onredelijke eisen". "Wout heeft zelf beslist om niet in te gaan op hun voorstel voor een verlengd verblijf", zegt hij. "Hij wil absoluut naar een WorldTour-ploeg."

  LottoNL-Jumbo: "Te voorbarig om te zeggen dat deal rond is"

  Wout van Aert zou vanaf 2020 een driejarig contract bij LottoNL-Jumbo tekenen, schrijven de kranten. "Ik heb het ook gelezen", zegt ploegleider Nico Verhoeven. "Het zou mooi zijn als het zou uitkomen, maar het is te voorbarig om te zeggen dat de deal rond is."

   

  "Ik denk dat Wout voor elke ploeg een droomrenner zou zijn, ook voor ons dus. Of hij dan stopt met veldrijden? Hij zou het veldrijden wel afbouwen, maar het zal met een overgangsfase zijn."