• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Schueren: "Werd Dupont gehinderd in sprint? Ik geloof niet alles"

  Hilaire Van der Schueren: "We hebben een zeer goede ploeg, maar geen topsprinter."

  Wanty-Groupe Gobert weet in de sprintetappes steeds in de top 20 te raken, maar een zege ontbreekt nog. "Het is niet gemakkelijk voor een ploeg die op alle fronten meestrijdt", zegt ploegleider Hilaire Van der Schueren.

  In de voorbije 4 sprintersetappes van de Ronde van Frankrijk eindigden telkens 3 renners van Wanty-Groupe Gobert in de top 20. Maar ook gisteren zat er niet meer in. Timothy Dupont beweert dat Pasqualon hem hinderde in de sprint. 

   

  "Ik heb de beelden gezien en ik geloof niet alles wat ze vertellen", zegt Van der Schueren. "Hij heeft geen reden om kwaad te zijn op Pasqualon. Je moet het ook kunnen toegeven als de kracht ontbreekt om je positie vast te houden. Dat is ook geen schande."

   

  "Als je niet beter kan, dan houdt het op. Ik moet ook Guillaume Martin vooraan proberen te houden, omdat er gaten in peloton vallen. Daar moeten dan ook twee of drie renners bij blijven. Het is niet gemakkelijk om met een ploeg op alle frinten mee te strijden."

  "In Parijs kiezen we zeker voor één sprinter"

  Met Timothy Dupont, Andrea Pasqualon en Dion Smith kan Van der Schueren op drie paarden wedden in de sprint. Maar zou hij niet beter al zijn geld op één sprinter zetten? "Dat hebben we het hele seizoen gedaan en dan zijn we er ook niet gekomen", zegt hij.

   

  "We hebben een zeer goede ploeg, maar geen topsprinter. Er komen nog kansen en in Parijs kan het ook nog. In Parijs zullen we zeker voor één sprinter kiezen."