• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse Worrack snelt naar tijdritwinst BeNe Ladies Tour, Vos blijft nipt leidster

  Trixi Worrack

  Worrack was de snelste in de 10.1 km lange tijdrit.

  D'hoore (links) moest nipt de duimen leggen tegen Wiebes.

  D'hoore (links) moest nipt de duimen leggen tegen Wiebes.

  0 / 0

  Vandaag stond er in de BeNe Ladies Tour een dubbele rit op het programma. Vanmiddag reden de vrouwen al een etappe van 98.3 km, die eindigde in een massaspurt. De Nederlandse Wiebes won voor Jolien D'hoore. In deel 2 moesten de rensters een tijdrit afwerken, een prooi voor de Duitse Trixi Worrack.

  Rit 2A: Nederlandse Wiebes is D'hoore te snel af in de massasprint

  De 98.3 kilometer lange rit van de BeNe Ladies Tour ging over 5 kilometer kasseien. Aan het begin van de rit was er een grote valpartij zonder grote gevolgen. Door de massale valpartij werd de wedstrijd wel even geneutraliseerd.

   

  De etappe kende een heel afwisselend koersverloop. Aan het begin van ontstond er een kopgroep van 4, waaronder onze landgenote Lotte Kopecky en de Nederlandse Marianne Vos. Kopecky werd gisteren nog 2e na Vos.

   

  Nadat de kopgroep werd ingerekend, kwam er een grote groep van 50 rensters tot stand. Aan het einde van de rit werd ook die vlucht ingehaald. Een massasprint kondigde zich aan. De Nederlandse Wiebes trok aan het langste eind en klopte D'hoore en White op de streep.

   

  Vos blijft na haar zege in de 1e rit leidster in het algemene klassement. D'hoore schuift een plaatsje op door haar 2e plaats en staat nu 6e in het algemene klassement. 

  Uitslag rit 2A

  1. Lorena Wiebes (Ned) in 2u26'04"

  2. Jolien D'hoore - z.t.  

  3. Emma White (VS) - z.t.

  4. Roxane Fournier (Fra) - z.t.

  5. Pascale Jeuland (Fra) - z.t.

  VIDEO: verslag van rit 2A (beelden AVS)

  Rit 2B: tijdrit is een hapje voor Trixi Warrock

  Deel 2 van de rit was een tijdrit van 10.1 kilometer in en rond Sint-Laureins. Daarin toonde de Duitse renster Trixi Worrack zich de snelste met een tijd van 13'31"42. Ze eindigde voor haar ploeggenote Lisa Klein en voor de winnares van de proloog, Katie Archibald.

   

  Marianne Vos eindigde op plek 5 en blijft zo nipt leidster in het algemene klassement met amper 1 seconde voorsprong op de Britse Katie Archibald. Jolien D'hoore eindigde als 4e in de tijdrit en komt zo op plek 5 terecht in het algemene klassement, op 15 seconden van leidster Vos.

  Uitslag rit 2B (individuele tijdrit)

  1. Trixi Worrack (Dui) in 13'31"42
  2. Lisa Klein (Dui) - 0.01"
  3. Katie Archibald (GBr) - 0.13"
  4. Jolien D'hoore - 0.16"
  5. Marianne Vos (Ned) - 0.17"

  Algemeen klassement na rit 2B

  1. Marianne Vos (Ned) in 6u16'18"
  2. Katie Archibald (GBr) - 0.01"
  3. Lisa Klein (Dui) - 0.02"
  4. Trixi Worrack (Dui) - 0.04"
  5. Jolien D'hoore - 0.15"