• home
 • video
 • pas verschenen

  Dupont: "Als je ploegmaat in het wiel voor je kruipt, moet je vol in de remmen"

  Dupont wil de tactiek van de ploeg veranderd zien.

  Dupont wil de tactiek van de ploeg veranderd zien.

  In de voorbije 4 sprintersetappes van de Ronde van Frankrijk eindigden telkens 3 renners van Wanty-Groupe Gobert in de top 20. Timothy Dupont was elke keer één van hen. Een goed gevoel geeft hem dat niet.

  Timothy Dupont eindigde deze Tour al 2 keer in de top 10. Niemand van het Belgische team deed beter dan zijn 6e plaats in rit 2.  Gisteren reageerde de Belgische sprinter gefrustreerd na zijn 14e plaats.

   

  Dat konden we zien in de reportage van Sammy Neyrinck. "Toen Pasqualon voor mij in het wiel van Sagan kroop, moest ik vol in de remmen." Dupont heeft geen zin om het probleem met Pasqualon aan te pakken. "Ik heb hem niets meer te zeggen."

   

  In Vive le Vélo legde Frederick Backaert de tactiek de ploeg uit. "De renners rijden elk hun eigen sprint omdat een ritoverwinning niet zozeer het doel is van de ploeg. Je rijdt voor het één of voor het ander." Backaert rijdt ook voor Wanty maar werd dit jaar niet geselecteerd voor de Tour.

  Bekijk hier nog eens de reactie van Dupont in de reportage van Sammy Neyrinck

  Dagploegenklassement als hoofddoel

  Analist in Vive le Vélo Bram Tankink begrijpt de tactiek van Wanty niet. De 1e plaats in het dagploegenklassement levert zo'n 2 500 euro op. "Van het bedrag moet je 50% afgeven. Als je het dan nog eens deelt door je ploegmaten en de staff, houd je niet veel meer over." Wanty-Groupe Gobert won de voorbije 13 etappes 4 keer het dagploegenklassement.

   

  Oudrenner Eddy Planckaert reageerde na rit 2 in Villa Sporza over een 6e en 8e plaats van Pasqualon en Dupont. "Met 2 renners op plaats 6 en 8 eindigden, doe je niet. Ploegleider Hilaire Van der Schueren moet op ontploffen gestaan hebben."

  Gisteren won Wanty-Groupe Gobert het dagploegenklassement