• home
 • video
 • pas verschenen

  Bahrain Merida overweegt klacht tegen ASO na val Nibali: "Oplossing nodig"

  Nibali bleef met zijn stuur haken aan de draagriem van een camera.

  De val van Vincenzo Nibali op Alpe d'Huez kan nog een gerechtelijk staartje krijgen. Bahrain Merida overweegt een klacht in te dienen tegen Tourorganisator ASO. "Renners mogen nooit het slachtoffer worden van het publiek", zegt ploegleider Rik Verbrugghe.

  Vincenzo Nibali werd het slachtoffer van de hectiek op Alpe d'Huez. De Italiaan bleef met zijn stuur haken aan de draagriem van een camera van een supporter en smakte tegen de grond. Met een gebroken ruggenwervel stapte hij uit de Tour. Bahrain Merida overweegt nu gerechtelijke stappen.

   

  "Ik denk dat er eens goed moet worden nagedacht over wat we kunnen doen. Renners mogen nooit het slachtoffer worden van het publiek", zegt ploegleider Rik Verbrugghe. "Het is altijd mooi als er publiek is, maar misschien moet er een maximum worden vastgesteld."

   

  "Gerechtelijke stappen? Het is uit principe dat de ploeg iets wil doen. We willen iedereen bewustmaken dat er een oplossing moet worden gevonden. De gendarmerie, organisatie, UCI en de ploegen zullen eens aan tafel moeten zitten."

   

  In de Giro werden Alpini ingeschakeld op de Monte Zoncolan om het publiek in toom te houden. "Ik weet niet wat de juiste oplossing is, maar dat kan wel helpen", zegt Verbrugghe. "En waarom geen nadars? Dat is inderdaad veel werk, maar de renners steken er maanden voorbereiding in. De veiligheid gaat voor."

  "Vuelta moet haalbaar zijn voor Nibali"

  Voor Vincenzo Nibali breekt een herstelperiode aan, maar volgens de ploegleider ziet het er goed uit. "Ik heb deze morgen gehoord dat het de goede richting uitgaat. De Vuelta zal wel haalbaar zijn en dan volgt het WK."