• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne na baaldag: "Slechtste vrijdag in een lange tijd"

  Stoffel Vandoorne

  Vandoorne is nog steeds niet tevreden over zijn auto.

  In de GP van Duitsland stonden vandaag de oefensessies op het programma. Daarin domineerde Red Bull, Stoffel Vandoorne verging het heel wat minder. "Dit was waarschijnlijk mijn slechtste vrijdag in een lange tijd", vertelt onze landgenoot.

  Stoffel Vandoorne eindigde in de twee oefensessies telkens op de laatste plaats. "Vandaag hadden we opnieuw een moeilijke oefensessie", vertelt Vandoorne op de McLaren-website. "Het was waarschijnlijk de slechtste vrijdag sinds lang. Ik had hetzelfde gevoel als op Silverstone, dat er iets mis was met de auto."

   

  "We zien dat de bolide niet in zijn normale staat is. We moeten nu eerst zien dat de auto zich opnieuw normaal gaat gedragen. Daarom zijn we nu bezig met analyses om te begrijpen hoe we dat kunnen herstellen."

   

  "Als het morgen regent, is het toch positief nieuws voor ons", is Vandoorne hoopvol. Ook ploegmaat Fernando Alonso hoopt dat het weer nog zal veranderen. "Het zal wat kouder worden, bewolkt en misschien zelfs wat nat. Als dat gebeurt, opent dat perspectieven voor ons", besluit de McLaren-racer.

  Het werd geen al te beste dag voor het team van McLaren