• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet wordt 5e: "Ben op mijn plaats geëindigd"

  Greg Van Avermaet.

  Greg Van Avermaet was de beste Belg.

  Daags na de laatste Alpenrit lieten enkele Belgen zich opmerken op weg naar Valence. Thomas De Gendt schoof mee in de vlucht van de dag, Philippe Gilbert probeerde het peloton te verschalken met een late uitval en Greg Van Avermaet spurtte naar de 5e plek. Lees hier hun reacties.

  Van Avermaet: "Er zat niet veel meer in"

  "Het was hectisch, maar ik zat op het juiste moment vooraan", reageerde Greg Van Avermaet (BMC). "Zo'n sprint lichtjes bergop ligt me. Ik ben op mijn plaats geëindigd. Er zat niet veel meer in dan de 5e stek. Ik ben er wel tevreden mee."

   

  "Ik was gemotiveerd om mij er tussen te gooien. Het was iets meer op de macht en dat ligt me, maar ik had de finish iets lastiger verwacht. Het was niet echt een aankomst waar ze op konden stilvallen en de sprinters geraakten er makkelijk over."

  Gilbert: "FDJ had nog krachten over"

  Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) wilde de schaarse sprintersploegen verrassen in de slotkilometer met een aanval. "Het was een moeilijke finale met veel rotondes. Ik zat redelijk goed en zag een opportuniteit. Ik kwam langs achteren en had wat snelheid, maar bij FDJ hadden ze nog krachten over."

  De Gendt: "Het parcours zat een beetje tegen"

  Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) schoof met Dimitri Claeys (Cofidis) mee in de vlucht van de dag. "Ik had zin om met een redelijk groot groepje weg te rijden, maar drie andere renners was te weinig. We hadden ook redelijk veel tegenwind en het parcours zat een beetje tegen. Dat is nu eenmaal zo", legt De Gendt uit.

   

  De vier leiders kregen ook niet veel ruimte. "Dat doen we zelf ook als we voor een sprint rijden. Je probeert dan je krachten te sparen om nog iets te ondernemen, maar er zat niet veel meer op. Ik zal het zeker nog eens proberen, maar ik moet eerst zorgen dat ik in de vlucht van de dag zit."

  Dupont: "Op 1,5 km was het al verloren"

  Timothy Dupont had gehoopt door de afwezigheid van tal van topsprinters op te kunnen schuiven in de pikorde. "Maar ik zat te ver op 1,5 kilometer van de finish. Ik ben nog proberen mee te springen met De Buyst, maar het was al verloren. Op 1 kilometer moest ik mij al rechtzetten. Jammer, maar er zat meer in."

  Lampaert: "Jammer genoeg geen versnelling"

  Yves Lampaert eindigde knap als 6e in Valence. “Ik was van plan om een goede prestatie neer te zetten. Richeze wou zijn eigen spurt rijden, dus dat gaf mij de vrijheid om mijn eigen ding te doen. Het moment dat Gilbert aanzette, zat ik te bijten in het wiel. Ik dacht dat hij ging winnen, maar de mannen van FDJ hebben zich kapot gereden.”

   

  “Dat was wel goed voor mij, iedereen bleef op z’n plaats zitten. Ik was eerst mee geschoven met Kristoff, maar ik ben zijn wiel kwijt geraakt op een kilometer van de finish. Daarna heb ik met Van Rensburg gevochten voor het wiel van Van Avermaet. Jammer genoeg had ik niet meer de versnelling om plaatsen op te schuiven, maar ik moet tevreden zijn met mijn resultaat.”