• home
 • video
 • pas verschenen

  Rusland wil stewards straffen die veldbestorming toelieten tijdens WK-finale

  Lid van Pussy Riot wordt vastgehouden door stewards.

  Leden van Pussy Riot bestormden het veld tijdens de WK-finale.

  De Russische autoriteiten willen de stewards die tijdens de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië (4-2) een veldbestorming van leden van de punkrockband Pussy Riot niet konden verhinderen, een straf opleggen. Dat heeft Alexei Sokorin, hoofd van het organisatiecomité, vrijdag bekendgemaakt.     

  "De stewards hebben op een niet-professionele manier gehandeld, maar we beschuldigen hen niet van iets extreems", verduidelijkte Sokorin. Wat de sanctie precies zal inhouden preciseerde hij niet.     

   

  Vier personen, gekleed in wat leek op een oud Russisch politie-uniform, liepen vroeg in de tweede helft op het veld. Een van hen deed een high five met de Franse aanvaller Kylian Mbappé.

   

  Het viertal werd door stewards snel van het terrein gehaald. Later eiste Pussy Riot de veldbestorming op, als een aanklacht tegen het politieke beleid in Rusland. De actievoerders riskeren tot 15 dagen gevangenis.

  Kylian Mbappé doet handjeklap met één van de veldbestormers:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.